Uw bezoek

Met IJsselbiënnale 2023 al weer om de hoek kunnen we niet wachten om alle prachtige kunstwerken met jullie te delen. Onze 27 kunstenaars zijn al druk bezig met de voorbereidingen op de biënnale en de kunstwerken worden werkelijk prachtig.

Ben je van plan om dit jaar naar de IJsselbiënnale te komen en misschien meerdere dagen te blijven? Dan raden wij aan om alvast een hotel te boeken. De IJsselbiënnale loopt van 17 juni tot en met 17 september, dit is in het hoogseizoen, dus wil je er op tijd bij zijn!

Restaurants
Heb je al een hotel geboekt in de periode? Wij hebben alvast een lijst gemaakt met restaurants en andere horecazaken langs de IJssel waar je als bezoeker van de biënnale terecht kunt voor een hapje of een drankje. Of u nou houdt van streekproducten, biologisch, bourgondisch of vegetarisch, ons team heeft een groot deel van de horecazaken in de streek voor u op een rijtje gezet. De hele lijst vind je hier.

 

Fietsen
Heeft u interesse in het bezoeken van de IJsselbiënnale per fiets maar komt u niet uit de buurt of heeft u geen fiets beschikbaar? Op verschillende plekken dichtbij de route kunt u een NS OV-fiets huren. Ideaal als u met de trein komt om de IJsselbiënnale te bezoeken.

Langs de route zijn verschillende locaties waar u een OV-fiets kunt huren. Hiervoor heeft u alleen een persoonlijke OV-chipkaart en een (gratis) OV-fietsabonnement nodig. Het OV-fietsabonnement kunt u eenvoudig op uw OV-chipkaart zetten via de website van NS.

Als u al een OV-fietsabonnement heeft kunt u direct een OV-fiets huren voor €4,45 per 24 uur. De locaties nabij de kunstroute waar u een OV-fiets kunt huren zijn:

 • Station Deventer Centraal. Openingstijden 05:00 – 00:55.
 • Deventer Boerhavelaan. Openingstijden 24u (dit is een onbeheerde fietsenstalling).
 • Station Zutphen. Openingstijden 05:30 – 01:10.
 • Station Zwolle Centraal. Openingstijden 05:05 – 01:30.
 • Zwolle Hanzeland. Openingstijden 05:05 – 01:30.
 • Station Brummen. Openingstijden 24u (dit is een onbeheerde fietsenstalling).
 • Station Lochem. Openingstijden 24u (dit is een onbeheerde fietsenstalling).
 • Station Olst. Openingstijden 24u (dit is een onbeheerde fietsenstalling).
 • Station Wijhe. Openingstijden 24u (dit is een onbeheerde fietsenstalling).
 • Station Kampen. Openingstijden 05:45 – 00:45.
 • Station Dieren. Openingstijden 24u (dit is een onbeheerde fietsenstalling).

De kosten voor het huren van een OV-fiets zijn €4,45 per 24 uur (tot maximaal 72 uur). Na 72 uur betaalt u per 24 uur een toeslag van €5. Wilt u een OV-fiets terugbrengen op een andere locatie als waar u de fiets gehuurd heeft? Dat kan ook, maar daarbij betaald u wel een toeslag van €10. Kijk voor meer informatie over het huren van een OV-fiets op www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets/

Naast OV-fietsen zijn er in de omgeving ook verschillende ondernemers waar u een fiets kunt huren voor een dag, of voor een week. Het voordeel hiervan is dat u ook een e-bike kunt huren om de kunstroute mee af te leggen, mocht u behoefte hebben aan wat meer comfort.