Vrijwilligers

Achter de schermen zijn we alweer hard aan het werk met de voorbereidingen voor de IJsselbiënnale die van half juni t/m half september 2023 zal plaatsvinden.

Tijdens de opbouwperiode van de IJsselbiënnale (half mei t/m half juni) en gedurende de hele tentoonstelling kunnen we altijd enthousiaste mensen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende werkzaamheden:
Proeffietsen om de nieuwe route te controleren, gastheer of gastvrouw op onze informatiepunten, distributie van de posters, flyers en reisgidsen en routekaarten.

Een paar functies waarvoor we vrijwilligers zoeken, lichten we hieronder toe:

Local Assistant

Vind je het leuk om kunstenaars te assisteren? Ben jij handig met gereedschap, kun je sjouwen, klussen en spreek je een beetje Engels? Geef je dan op als “Local Assistant”. Je maakt deel uit van een team dat kunstenaars ondersteunt bij de opbouw van kunstwerken.
Rijbewijs B is een pré, reiskosten worden vergoed.

Suppoost/begeleider

Sommige kunstwerken hebben iets meer begeleiding, uitleg of beveiliging nodig. Heb jij interesse om een van de werken van de IJsselbiënnale onder je hoede te nemen? Geef je op als suppoost! Duo’s zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Suppoost startlocatie

De startlocaties zijn beginpunten van de route, locaties voor een kunstwerk uit de buitententoonstelling, verkooppunt én bieden onderdak aan de groepstentoonstellingen van het programma Nevengeul. Dit jaar zijn er drie startlocaties waarvoor we vrijwilligers zoeken: De Turnhal in Ellecom, Kunstenlab Deventer, en Centrale Harculo in Zwolle. Voor deze locaties zoeken we tijdens de IJsselbiënnale enthousiaste vrijwilligers om de bezoeker te ontvangen en informeren. De dagen zijn opgedeeld in twee shifts van ieder 4 uur en bestaan uit twee personen per shift.  

Bij de Turnhal in Ellecom en de Harculo Centrale in  Zwolle is er ook catering voor de bezoekers (én voor ons natuurlijk). En, het Kunstenlab in Deventer is ook een verkooppunt van de reisgids van de IJsselbiënnale. Bij het Kunstenlab zijn alleen in het weekend in de ochtenden suppoosten nodig.  

Wil je ons helpen om ook van de derde editie van de IJsselbiënnale en groot succes te maken? Meld je dan nu aan als vrijwilliger bij: astrid@ijsselbiennale.nl