‘IJsselwind’ 2.1

€ 80,- per stuk

1

Gemaakt ter gelegenheid van Vlaggeninstallatie ‘IJsselwind’, te zien tijdens IJsselbiënnale ’21, van 6 augustus tot en met 6 september.

Ingelijst en afdruk van houdbare ultrachrome K3 inkt op archival matte papier.

Tijd voor een frisse wind.

Met IJsselwind staan op twee locaties – langs de IJssel en in de binnenstad van Deventer – symbolische verspreiders van zaden. Het vlaggenbos bij de IJssel is de bron van waaruit de zaden verspreid worden over de bewoonde wereld. In de binnenstad, op het hoogste punt van het EICAS-gebouw hangt een vlag vrij in de wind om de zaden, waaiend vanaf de IJssel, te ontvangen en weer verder te kunnen verspreiden. De twee banieren boven de ingang van het gebouw geleiden de zaden in aantrekkelijke vormen naar beneden, richting de aarde. Deze ‘natuurvlaggen’ wapperen om de daarop afgebeelde zaden symbolisch mee te laten voeren door de wind en te verspreiden over land en bebouwde wereld. Hopend op vruchtbare aarde om te groeien, in de grond en in ons bewustzijn.

Visualsbynature – Roelie Zanting en Erwin Zijlstra

We geloven dat de natuur belangrijk voor ons is. We maken de natuur belangrijk door in onze ontwerpen zaden, bladeren, knoppen en meer te gebruiken. Op groot formaat. Vanuit verwondering. Met IJsselwind vragen wij aandacht voor al het moois wat om ons heen is. Elk seizoen opnieuw, jaar in jaar uit. Het komt zo uit de lucht vallen. Voor ons om het te vangen.